Stabiele
aanvoer
van leden?

Doe de Gratis Marketingscan
Lees meer
news-img-big

12 dec 2019

Instagram als leadgenerator

Instagram als leadgenerator.

Wereldwijd loggen maandelijks meer dan een miljard gebruikers in op het steeds populairder wordende Instagram. Jongeren tussen 18 en 29 jaar zijn met 59% de meest actieve gebruikers gevolgd door de groep  tussen 30 en 49 jaar met 33%.

In Nederland heeft Instagram meer dan 2,1 miljoen actieve leden. Dat is inmiddels meer dan twee keer zoveel dan Snapchat en Twitter! Het aantal gebruikers is in slechts een jaar tijd met 28% gestegen, waardoor Instagram in Nederland het snelst groeiende sociale netwerk is. Een zeer interessant platform dus om jouw doelgroep te bereiken!

Adverteren op Instagram

De marketeers van Fitness Media zijn natuurlijk altijd online in beweging. De laatste maanden hebben we veel getest en enorm veel data verzameld. En met succes! Naast de reguliere Facebook campagnes kun je nu ook via ons op Instagram adverteren met een afzonderlijk ingerichte en geoptimaliseerde campagne. Zo krijg je een versterkend effect van jouw campagne omdat men de advertentie op meerdere kanalen ziet. De kracht van herhaling!

Bij Fitness Media hebben we gemerkt dat adverteren met de door ons uitvoerig geteste campagnes, waarbij zowel Facebook als Instagram wordt ingezet, er tot wel 50% meer leads gegenereerd worden ten opzichte van een campagne waarbij alleen Facebook wordt gebruikt. Remarketing op Instagram is heel effectief en slim ingericht: bezoekt iemand jouw website of een specifieke pagina? Dan zorgen wij dat de potentiële lead een aantal keren jouw advertentiecampagne in Instagram Stories voorbij ziet komen.

Wist je dat…  foto’s op Instagram voor 36% meer likes zorgen dan filmpjes?

Nog een leuk weetje over de toekomst van Instagram. Er komt een nieuwe feature: Instagram Reels.

Reels wordt momenteel uitgerold in Brazilië en is eigenlijk gewoon een kopie van de app TikTok (een in-app bewerkingstool om korte video's te maken in combinatie met muziek en andere elementen). Facebook, het moederbedrijf van Instagram, heeft veel samenwerkingen met (grote) muziekmaatschappijen, waardoor er waarschijnlijk veel keuze zal zijn in de muziekbibliotheek van Reels.

Dus, voor wie lekker creatief wil zijn dé ideale tool op een bestaand platform (met dus al miljoenen gebruikers) om jezelf te laten zien op Social Media. Waar TikTok flink haar best moet doen om populariteit te winnen, is het voor Reels op een bewezen platform als Instagram een stuk eenvoudiger om aan gebruikers (content creators) te komen.

Als de uitrol in Brazilië succesvol is, duurt het natuurlijk niet lang voordat Reels ook in andere landen wordt gelanceerd. Een nieuwe feature betekent ook vaak meer nieuwe gebruikers, waardoor Instagram steeds meer body krijgt als advertentiekanaal.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden op Instagram? Bel met Fitness Media op 0592-420 561 en we vertellen je graag meer!

Wist je dat… Een Instagram gebruiker gemiddeld 53 minuten per dag online is?  

Drukwerk

Lees meer
logo-ico

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.

Leadcampagnes

Lees meer

Ook voor aankleding!

Ben jij op zoek naar een nieuwe frisse uitstraling in jouw sportschool? Wij verzorgen volledige wandbekleding op maat. Deze textieldoeken met aluminium frame kunnen op alle formaten worden geleverd met een eigen foto, tekst, een door ons ontworpen design of een foto uit onze beeldbank.

De textieldoeken kunnen eenvoudig worden verwisseld. Binnen 10 minuten heb je een nieuw doek gemonteerd. Zo creëer je steeds een andere wandversiering en een unieke sfeer.

Neem contact met ons op!

Wil je meer informatie over onze leadcampagnes? Vrijblijvend onze scherpe tarieven voor je drukwerk ontvangen? Of ben je benieuwd wat we op het gebied van huis-aan-huis verspreiding voor jouw club kunnen betekenen?

Ja, ik wil meer weten!
logo-ico
?>