Stabiele
aanvoer
van leden?

Doe de Gratis Marketingscan
Lees meer

SEO teksten schrijven

Voor jouw (nieuwe) website is het schrijven van SEO teksten enorm belangrijk. Het schrijven van SEO teksten kun je op zich prima zelf verzorgen maar je kunt het ook uitbesteden aan de professionals van Fitness media.

Wij geven je op deze pagina tips en trucs zodat je deze werkzaamheden zelf kunt uitvoeren. Om goede SEO teksten te kunnen schrijven dient er eerst een zoekwoordenanalyse uitgevoerd te worden zodat jij weet op welke woorden jouw potentiële leden zoeken. Uit de zoekwoordenanalyse bepaal je de hoofdzoekwoorden en subzoekwoorden. Uiteraard kunnen wij je hierin adviseren.

Uitgangspunten voor het schrijven van goede SEO teksten:

  • circa 270-300 worden per pagina
  • hoofdzoekwoord 6 à 7 keer per pagina terug laten komen
  • subzoekwoord 2 à 3 keer per pagina terug laten komen
  • eventuele synoniemen en aanverwante woorden gebruiken voor leesbare teksten
  • hoofdzoekwoord 1 keer in het begin en 1 keer aan het eind van de tekst gebruiken
  • unieke content: maak de teksten zo uniek mogelijk en vermijd kopiëren van concurrenten

Meta description en SEO-titel

Een onderdeel van goede SEO teksten is het opstellen van een meta description en SEO titel. Een meta description is een omschrijving van de pagina in een paar regels, de SEO titel is de titel van de pagina. Een goede meta description en SEO titel zorgt voor een snellere klik op de link zodat de mensen op jouw website komen en niet op die van je concurrent. Als mensen vaker op jouw website komen geef je een signaal af aan Google dat jouw website beter voldoet aan het zoekgedrag van de bezoekers.

Foto’s voor de SEO teksten

Naast het schrijven van goede SEO teksten is ook het gebruik van foto’s van belang en dan met name de bestandsnaam van de foto. Het beste is dat de bestandsnaam van de foto dezelfde naam heeft als het hoofdzoekwoord van de pagina d.w.z. als de tekst gaat over het hoofdzoekwoord ‘Sportschool Wierden’ dan dient de foto op dezelfde pagina als bestandsnaam ‘Sportschool-Wierden.jpg’ te hebben. Als jouw potentiële leden dan in Google afbeeldingen zoeken op de naam dan komen ze eerder bij jou terecht dan bij de concurrent. Hoe mooi is dat!

Menu structuur voor SEO

Als je de juiste SEO tekst heb geschreven of hebt laten schrijven dan is het beter dat je de pagina in het menu de naam geeft van het hoofdzoekwoord. Als voorbeeld: als je hoofdzoekwoord ‘online fitness marketing’ is dan moet je dat in het menu als volgt aanpassen: www.fitnessmedia.nl/online-fitness-marketing/’

SEO teksten uitbesteden

Vind je het lastig om zelf SEO teksten te schrijven of heb je er simpelweg geen tijd voor dan kun je dit uitbesteden aan een SEO tekstschrijver. Je kunt dit ook laten verzorgen door Fitness media, wij hebben een aantal SEO tekstschrijvers die de taal van de fitness ondernemers spreken, dus dit maakt het jou extra prettig in de communicatie.

Benieuwd wat wij voor jouw fitnesscentrum, sportschool of boutique studio kunnen betekenen? Bel met 0592 420 561 en wij vertellen je graag meer!

Fitness Media, ook voor jouw SEO teksten

Neem nu vrijblijvend contact met ons op
octagon-border

Drukwerk

Lees meer
logo-ico

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.

Leadcampagnes

Lees meer

Ook voor aankleding!

Ben jij op zoek naar een nieuwe frisse uitstraling in jouw sportschool? Wij verzorgen volledige wandbekleding op maat. Deze textieldoeken met aluminium frame kunnen op alle formaten worden geleverd met een eigen foto, tekst, een door ons ontworpen design of een foto uit onze beeldbank.

De textieldoeken kunnen eenvoudig worden verwisseld. Binnen 10 minuten heb je een nieuw doek gemonteerd. Zo creëer je steeds een andere wandversiering en een unieke sfeer.

Neem contact met ons op!

Wil je meer informatie over onze leadcampagnes? Vrijblijvend onze scherpe tarieven voor je drukwerk ontvangen? Of ben je benieuwd wat we op het gebied van huis-aan-huis verspreiding voor jouw club kunnen betekenen?

Ja, ik wil meer weten!
logo-ico