Search

6 Gratis Tips: Beveilig je Facebook account tegen hackers

Wanneer een hacker toegang krijgt tot jouw account kan hij deze gebruiken om valse berichten te plaatsen, maar ook hebben ze volledige toegang tot jouw financiële gegevens, welke de hacker kan misbruiken. Dit moet altijd voorkomen zien te worden, daarom kan je met deze 6 Gratis Tips jouw account beter beveiligen tegen hackers!

1. Gebruik sterke wachtwoorden

Kies voor unieke, complexe wachtwoorden die bestaan uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd het gebruik van voor de hand liggende informatie zoals je geboortedatum of de naam van een huisdier.

2. Schakel tweefactorauthenticatie in (VEREIST)

Activeer tweefactorauthenticatie voor je Facebook-account en Business Manager. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door een verificatiecode te vereisen naast je wachtwoord, meestal via een sms, een authenticator-app of e-mail. Dit doe je bij Instellingen > Wachtwoord en beveiliging.

3. Houd je apparaten up-to-date

Zorg ervoor dat je besturingssysteem, internetbrowser en beveiligingssoftware regelmatig worden bijgewerkt naar de nieuwste versies. Dit helpt kwetsbaarheden te patchen en vermindert het risico op aanvallen.

4. Wees voorzichtig met phishing-aanvallen

Wees op je hoede voor verdachte e-mails, links of berichten die je vragen om persoonlijke informatie of inloggegevens te verstrekken. Vermijd het klikken op verdachte links en open geen bijlagen van onbekende afzenders.

5. Controleer app-toegang

Ga regelmatig naar de beveiligingsinstellingen van je Facebook-account en controleer welke apps toegang hebben tot je account. Verwijder onnodige apps en beperk de toegang tot vertrouwde en essentiële apps.

6. Bewaak je activiteiten

Controleer regelmatig je accountactiviteit en meldingen op verdachte of ongebruikelijke activiteiten. Als je iets verdachts opmerkt, wijzig dan onmiddellijk je wachtwoord en neem contact op met Facebook-ondersteuning.

Door deze tips op te volgen, vergroot je de beveiliging van je Facebook-account en Business Manager, waardoor het risico op hackers van buitenaf wordt verminderd. Onthoud dat beveiliging een
doorlopend proces is en dat regelmatige monitoring en updates essentieel zijn om je accounts veilig te houden.

Meer leads nodig?

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden op Facebook, Instagram of Snapchat? Bel met Fitness Media op +31 (0)592-420 561 en we vertellen je graag meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.