Search

De Kracht van Videocontent in Fitnessmarketing

Als fitnessondernemer begrijp je ongetwijfeld de voortdurende drang naar innovatie in een branche die altijd in beweging is, letterlijk en figuurlijk. Een strategie die steeds meer de aandacht trekt en buitengewone resultaten oplevert, is het gebruik van videocontent. In dit artikel gaan we dieper in op waarom videocontent cruciaal is voor jouw online succes en hoe je het optimaal kunt inzetten om leads te genereren.

De opkomst van video’s in online marketing

De term videomarketing is eigenlijk niet zo complex. Als we deze term willen uitleggen, doen we dat als volgt: ‘Het strategisch creëren en verspreiden van video-inhoud met als doel het promoten van producten, merken of diensten.’

Dat het gebruik van video’s steeds meer populariteit wint, blijkt uit verschillende onderzoeken van Wordstream. In 2020 bestond ongeveer 80% van het internetverkeer uit video’s. Ook blijkt dat 64% van de consumenten besluit om iets te kopen nadat ze een video hebben bekeken. Daarbij worden video’s 1.200 keer vaker gedeeld op sociale media dan afbeeldingen of documenten. Volgens een recente studie geeft 93% van de ondernemers aan dat ze een nieuwe klant hebben aangetrokken door middel van een video die ze op sociale media platforms hebben gedeeld.

Bovendien is het vandaag de dag bijzonder gemakkelijk om een video te delen op sociale media. Sterker nog, de algoritmes van deze platforms zijn zodanig ingesteld dat video’s voorrang krijgen in je feed ten opzichte van reguliere berichten. Het is dus duidelijk dat een video dé effectieve manier is om mensen te bereiken en je online kanalen te laten groeien.

Video-ideeën uitgelicht; laat je inspireren

1. Instructieve Trainingsvideo’s
Van nature vertrouwen we mensen met autoriteit, zoals beschreven door Robert Cialdini in zijn beïnvloedingsprincipe van autoriteit. Experts zijn namelijk mensen die weten wat ze doen. Dit proces begint al van jongs af aan, er wordt ons geleerd dat mensen met autoriteit (zoals de dokter, juf/meester en je ouders) altijd gelijk hebben. Deze mensen stralen een bepaald gezag uit. Van deze mensen neem je dan ook makkelijker dingen aan. Met instructieve trainingsvideo’s over fitness, kan je deze autoriteit ook uitstralen. Dit doe je door je expertise op een begrijpelijke en toegankelijke manier te delen. Positioneer jezelf als een betrouwbare bron van informatie. Dit versterkt niet alleen de geloofwaardigheid van de instructies die je geeft, maar stimuleert ook de betrokkenheid en motivatie van de kijkers.

2. Succesverhalen en Getuigenissen
Video reviews van tevreden klanten zijn een goede toepassing van het beïnvloedingsprincipe; sociale bevestiging. Door klanten te laten vertellen over hun fitness journey, hun doelen en hoe jouw begeleiding hen heeft geholpen, lever je tastbaar bewijs. Hierdoor krijg je potentiële leads die zich kunnen identificeren met de uitdagingen en resultaten van anderen en wek je vertrouwen op. Net zoals je eerder geneigd bent om een aannemer te kiezen die door een bekende is aanbevolen dan de eerste optie op Google, zo werkt dit principe ook bij reviews van jouw tevreden klanten.

3. Achter de Schermen en Persoonlijkheid
Geef je publiek een kijkje achter de schermen van je sportschool. Laat zien wie de gezichten achter het bedrijf zijn en de passie die jullie drijft. Dit creëert een persoonlijke connectie en versterkt het gevoel van vertrouwen en geloofwaardigheid. Laat bijvoorbeeld zien hoe je een trainingssessie voorbereidt, teamvergaderingen houdt of speciale evenementen of open dagen organiseert. Hoe beter je iemand kent, hoe meer begrip je voor diegene hebt, en dit leidt vaak tot meer sympathie, wat ook één van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini is. Door een kijkje achter de schermen te bieden en het menselijke aspect van je sportschool te tonen, maak je het gemakkelijker voor je publiek om een band met je te vormen en zich met je te identificeren, wat de basis legt voor die belangrijke connectie en positieve associatie.

Trends in Video marketing


1. Korte Formaat Video’s

Korte video’s zijn populair op platforms zoals TikTok, Instagram Reels en Shorts op YouTube. Deze snelle, pakkende video’s kunnen gebruikt worden om fitnessoefeningen te tonen, tips te geven of inspirerende momenten te delen.
2. Livestreams en Webinars
Organiseer live sessies waarin je fitnessinstructeurs live workouts kunnen geven, vragen van kijkers kunnen beantwoorden en interactie kunnen hebben met het publiek. Webinars kunnen meer diepgaande informatie en expertise bevatten.
3. User-Generated Content
Moedig je klanten aan om hun eigen fitnesservaringen te delen in video’s. Dit kunnen voor-en-na beelden en persoonlijke ervaringen zijn. Deze content voelt authentiek en vertrouwd aan voor je volgers.
4. Virtual Reality (VR) en 360-graden Video’s
Gebruik VR of 360-graden video’s om virtuele rondleidingen te geven door je fitnessruimte, of om interactieve trainingssessies te bieden waarbij kijkers zich echt in de omgeving wanen.
5. Cross-Promotie met Influencers
Werk samen met (fitness) influencers (kunnen ook lokale bekenden zijn) om je sportschool en programma’s te promoten. Dit vergroot je bereik en vertrouwen bij een grotere doelgroep.

Houd rekening met jouw specifieke doelgroep en pas deze trends aan op je club om de meest relevante en effectieve videomarketingstrategie te ontwikkelen.

De Weg naar Betrokkenheid, Inspiratie en Succes

Videocontent is niet langer slechts een optie, maar een noodzaak voor elke sportschool. Door video’s kun je een diepe band met je publiek creëren en leads genereren die niet alleen geïnteresseerd zijn, maar ook geïnspireerd zijn om actie te ondernemen. Met videocontent zet je niet alleen beweging in gang, maar zorg je ook voor blijvende impact en meer leads en leden! Fitness Media heeft alle tools in huis om jouw club te helpen met het creëren van de juiste content, en het maximale uit je online campagnes te halen. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Meer leads nodig?

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden op Facebook, Instagram of Snapchat? Bel met Fitness Media op +31 (0)592-420 561 en we vertellen je graag meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.